Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen door deelnemers voor je op een rij gezet. Mocht je na het bezoeken van deze pagina nog meer vragen hebben neem dan contact met ons op.

Wat is het Sustainability Career Event?

Het nationale Sustainability Career Event is de grootste carrièrebeurs op het gebied van duurzaamheid in Nederland! Met het Sustainability Career Event wordt business en duurzaamheid gecombineerd. Voor jou is het dé manier om je te oriënteren op een (duurzame) carrière!

Zo werkt het:

Op het Sustainability Career Event kun je op verschillende manieren met bedrijven in contact komen:

  • De dag begint met een Opening met interessante sprekers: “Is er een carrière voor jou waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt
  •  In de middag vindt de Bedrijvenmarkt plaats: ga in gesprek met jouw potentiële werkgever!
  • Verder praten? Bezoek Workshops van de bedrijven tijdens het middagprogramma!
  • De dag sluiten we af met een gezellige borrel!

Meer informatie over het programma vind je hier

Waar vind het SCE plaats?

Het Sustainbility Career Event vindt plaats op de Universiteit Utrecht op Utrecth Sciencepark, voornamlig “de Uithof”, de exacte locatie waar het event plaatsvindt is Victor J. Koningsbergergebouw, het adres is Budapestlaan 4a-b, 3584 CD. Check je route hier.

Let op: In het van Unnik gebouw vindt ook een algemene carrièredag plaats. Zorg dus dat je op tijd uitstapt en goed op je maps en op de borden kijkt of je in het juiste gebouw bent!

Met het openbaar vervoer
Vanaf Utrecht Centraal station gaan bus 28 en sneltram 22 direct naar Utrecht Science Park. De busreis bedraagt ongeveer 15 minuten en de tram ruim 10 minuten. Afhankelijk van de vervoersmiddel die je neemt, kunt je uitstappen bij de onderstaande haltes. Vanaf beide haltes is het circa 10 minuten lopen naar het Koningsbergebouw.

Neem je bus 28, dan kun je uitstappen bij halte ’’Botanische tuinen’’. Neem je sneltram 22, dan kun je uitstappen bij halte “Padualaan”.

Parkeren
Campus de Uithof heeft een zeer beperkt aantal parkeerplekken bij de haar gebouwen beschikbaar. Om die reden is er een grote parkeergarage aan de rand van de campus waar u gebruik van kunt maken, P+R Utrecht Science Park. Het adres hiervan is: Universiteitsweg, 3584 CT Utrecht. Van de parkeergarage naar het Koningsbergergebouw is het 15 minuten lopen.

Wanneer vindt de editie van 2021 plaats?

De datum van de editie in 2021 wordt nog bekend gemaakt. Houd deze website in de gaten!

Voor wie is het SCE?

Elke HBO of WO-student, recent afgestudeerde, starter of young professional die interesse heeft in duurzaamheid en business is welkom!  Ben je op zoek naar praktijkervaring, stage of misschien wel een baan? Dan is het Sustainability Career Event de perfecte mogelijkheid om jezelf bij een bedrijf te presenteren!

Heb ik voorkennis over duurzaamheid nodig? 

Specifieke voorkennis over duurzaamheid is niet nodig. Bedrijven zijn op zoek naar studenten en starters met een interesse in duurzaamheid en met eigen ideeën over actuele uitdagingen. Alle disciplines en achtergronden zijn dus welkom!

Wat kan ik allemaal uit het SCE halen? 

Op het Sustainability Career Event krijg je de kans om in gesprek te gaan met potentiële werkgevers en je te oriënteren op een baan die aansluit op jouw interesses. De centrale vraag van de dag is “is er een carrière voor jou waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt?”. Bedrijven die aanwezig zijn op de dag zijn op zoek naar studenten en starters die kun bijdragen aan hun uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Laat jij hun zien dat jij hier de geschikte kandidaat voor bent?