Workshops

 

In een interactieve workshop van 60-75 minuten krijg jij een kijkje in de keuken van het bedrijf en wordt je gevraagd om mee te denken over een actueel vraagstuk van de organisatie.

Je kunt je voor één Workshop aanmelden. De workshops kunnen starten op verschillende tijden.

Tijdslot 1 – 14:00 tot 15:15 – REL, Pondera, Bam, Antea Group
Tijdslot 2 – 15:30 tot 16:45 – Been MC, Arcadis, Tauw, Talent voor Transitie

De workshops hebben elk ruimte voor 20-25 personen. Wanneer deze (bijna) vol zitten wordt dat hier gemeld!

Antea Group zet zich in voor het creëren van positieve impact voor generaties nu en in de toekomst. Dit doen wij door te werken aan een duurzame leefomgeving voor iedereen. Via onze projecten en duurzame oplossingen die we daarin bieden, hebben we de grootste impact op duurzame ontwikkeling. In onze workshop gaan we hier dan ook samen mee aan de slag. Na een korte introductie in wat wij doen en hoe wij werken aan duurzaamheid, richten we onze pijlen op het verduurzamen van een woonwijk. Hoe maak je de wijk groener en gezonder? Je kunt bijvoorbeeld inzetten op klimaatadaptatie, circulariteit, energietransitie, natuurinclusief en participatie. Hoe zou jij dat concreet aanpakken? En hoe doet Antea Group dit?

Deze workshop is vol!

Duurzame energie is een belangrijke opgave van verduurzaming. Dit is niet altijd makkelijk in een land waar amper ruimte is voor huizen, de stikstof crisis ons boven het hoofd hangt en er per km² honderden belangen spelen. Daarom moeten we vaak creatief nadenken om iedereen tevreden te houden, terwijl we het land verduurzamen en focussen op ons hoofd doel: Improving quality of life. In onze workshop gaan we jullie creativiteit testen om te kijken hoe we met drijvende zonnepanelen op het IJsselmeer energie opwekken en toch de natuur in acht kunnen nemen, mensen kunnen laten recreëren en de waterbergende functie van het meer niet aantasten. We willen graag zien hoe jullie tegen de sociale, milieutechnische, en economische uitdaging van de verduurzaming aankijken. Of je nu gek bent op beleid, je liever bezighoudt met natura 2000 vraagstukken of je steentje wilt bijdragen met je technische kennis, alle aspecten komen aanbod. Zo hopen we dat wij niet alleen jullie iets leren, maar vooral samen een goede oplossing vinden. Schrijf jij je ook in?

Deze workshop zit vol!

BAM is het grootste bouwbedrijf van Nederland en heeft hoge ambities en strenge targets op het gebied van duurzaamheid. Wij zien een groeiende behoefte aan duurzaam bouwen in onze markten. Opdrachtgevers en de markt eisen steeds meer van ons dat wij verantwoordelijkheid nemen voor zowel sociale als ecologische duurzaamheid. Ons productleiderschap is essentieel om schaalbare, duurzame oplossingen te kunnen bieden. Levenscyclusoplossingen bieden een kans om de voetafdruk van het bedrijf te verkleinen. Duurzaamheid wordt een belangrijke voorwaarde voor groei. Al deze wereldwijde uitdagingen en ontwikkelingen zijn van invloed op de bouwsector. Wij willen in de sector het voortouw nemen om een sociaal en ecologisch duurzame omgeving te creëren. Wij hebben de wereldwijde uitdagingen en ontwikkelingen op het gebied van wetgeving, klanten en de bouwsector geanalyseerd. De afgelopen jaren zijn veel stappen gezet om de duurzame doelen te halen, maar richting 2030 is een verdere versnelling nodig, hier gaan jullie ons mee helpen!

Deze workshop is bijna vol!

Als bedrijven willen floreren in de 21e eeuw, staan zij voor fundamentele transformaties. Bij Been Management Consulting begeleiden wij bedrijven op het gebied van sustainability, change en performance. Hierbij staat een blijvende positieve impact voor organisatie, de mens en de wereld centraal. Tijdens onze sessie nemen een aantal collega’s van Been Management Consulting je mee in de wereld van consultancy. Je komt meer te weten over onze organisatie, het type projecten en de manier waarop we daarmee impact maken bij onze klanten doen. Daarnaast zal je in de rol van consultant treden door in teams te werken aan een interactieve case. Hierbij krijg je middels een fictieve case de kans om een bedrijfsstrategie te verduurzamen. Dit, zodat duurzaamheid écht verankerd wordt in het DNA van de organisatie! Wil jij ook een positieve impact maken binnen de voedsel- en energietransitie? Dan zijn we benieuwd naar jou.

Deze workshop zit vol!

Pondera zet zich als bedrijf 100% in voor duurzame energie. In een snel veranderend energielandschap houden we ons niet alleen bezig met opwek maar ook met opslag, transport en conversie. Altijd al eens willen weten wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een duurzaam energieproject? In deze workshop ga je aan de slag met een concrete opdracht uit ons dagelijks werk. Waar kan je duurzame energie gaan opwekken en hoe krijg je dat eigenlijk voor elkaar? Tijdens deze opdracht kom je alles tegen waar je rekening mee moet houden, van de verschillende belangen in de omgeving tot ruimtelijke uitdagingen en technische berekeningen.

Deze workshop is bijna vol!

Hoe zelfsturing Rel helpt om de energietransitie te versnellen. De helft van de woningen in Nederland heeft nog altijd energielabel D of slechter. Dat kan beter. Dat moét beter. Want energiezuinige huizen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook gezonder, comfortabeler én goedkoper om in te leven. In 2050 is Nederland energieneutraal. En als het aan ons ligt nog eerder. Met een flinke portie positieve energie zetten we de schouders eronder. Want we weten bij Rel: het kan wel. En het kan snel. Impact maken begint bij de manier waarop wij werken. Leer tijdens deze workshop hoe we bij Rel zonder hiërarchie samenwerken aan een duurzame toekomst. Holacracy, een methode van zelfsturing, is de nieuwe manier van werken bij Rel. Het idee is dat bevoegdheid en besluitvorming verdeeld zijn over alle collega’s. De traditionele hiërarchische structuur wordt vervangen met zelfsturende groepjes die samenwerken aan bepaalde doelen. Alle collega’s zijn samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het bedrijf. Tijdens deze workshop laten wij zien hoe Holacracy werkt en hoe wij het bij Rel toepassen om de energietransitie te versnellen en zo nog meer impact te maken.

Deze workshop is bijna vol!

Als startende professional bijdragen aan een schoon en rechtvaardig energiesysteem, hoe je dat kan doen ontdek je in onze workshop “Energierechtvaardigheid: jij kan bijdragen” Talent voor Transitie helpt diverse organisaties met het opzetten van projecten om klimaatambities rechtvaardiger te maken, concrete stappen te zetten tegen energiearmoede, maar ook om de arbeidsmarkt laagdrempeliger te maken. We gaan het gesprek met jou aan om jou te inspireren om in je studie of werk hier ook een bijdrage aan te leveren.

Deze workshop is vol!

Voor TAUW staat een duurzame en gezonde omgeving centraal. TAUW adviseert zowel overheden als bedrijven over duurzaamheid en gezondheid in de samenleving. Dit doen we op verschillende thema’s. TAUW draagt met ons advies bij aan zowel een gezonde bodem als aan een klimaatbestendige woonwijk. Duurzaamheid is meer dan alleen een vinkje, het omvat een hele wereld van verschillende expertises en disciplines. Tijdens deze workshop nemen we jullie mee in het geven van duurzaamheidsadvies. We bespreken een case waarin we duurzaamheidsadvies geven aan een klant. Welk advies zou jij geven aan de klant om zijn product te verduurzamen?

Deze workshop is vol!