In een interactieve workshop van 60-75 minuten krijg jij een kijkje in de keuken van het bedrijf en wordt je gevraagd om mee te denken over een actueel vraagstuk van de organisatie.
In een interactieve workshop van 60-75 minuten krijg jij een kijkje in de keuken van het bedrijf en wordt je gevraagd om mee te denken over een actueel vraagstuk van de organisatie.
Je kunt je voor één Workshop aanmelden. De workshops kunnen starten op verschillende tijden, om 14:00 of om 15:30 uur.
De starttijden per workshop worden t.z.t. bekend gemaakt.
De workshops hebben elk ruimte voor 20-25 personen. Wanneer deze (bijna) vol zitten wordt dat hier gemeld!
Antea Group zet zich in voor het creëren van positieve impact voor generaties nu en in de toekomst. Dit doen wij door te werken aan een duurzame leefomgeving voor iedereen. Via onze projecten en duurzame oplossingen die we daarin bieden, hebben we de grootste impact op duurzame ontwikkeling.
In onze workshop gaan we hier dan ook samen mee aan de slag. Na een korte introductie in wat wij doen en hoe wij werken aan duurzaamheid, richten we onze pijlen op het verduurzamen van een woonwijk. Hoe maak je de wijk groener en gezonder? Je kunt bijvoorbeeld inzetten op klimaatadaptatie, circulariteit, energietransitie, natuurinclusief en participatie. Hoe zou jij dat concreet aanpakken? En hoe doet Antea Group dit?
Duurzame energie is een belangrijke opgave van verduurzaming. Dit is niet altijd makkelijk in een land waar amper ruimte is voor huizen, de stikstof crisis ons boven het hoofd hangt en er per km² honderden belangen spelen. Daarom moeten we vaak creatief nadenken om iedereen tevreden te houden, terwijl we het land verduurzamen en focussen op ons hoofd doel: Improving quality of life. In onze workshop gaan we jullie creativiteit testen om te kijken hoe we met drijvende zonnepanelen op het IJsselmeer energie opwekken en toch de natuur in acht kunnen nemen, mensen kunnen laten recreëren en de waterbergende functie van het meer niet aantasten. We willen graag zien hoe jullie tegen de sociale, milieutechnische, en economische uitdaging van de verduurzaming aankijken. Of je nu gek bent op beleid, je liever bezighoudt met natura 2000 vraagstukken of je steentje wilt bijdragen met je technische kennis, alle aspecten komen aanbod. Zo hopen we dat wij niet alleen jullie iets leren, maar vooral samen een goede oplossing vinden. Schrijf jij je ook in?
In de afgelopen jaren is gebleken dat er in toenemende mate (nog onbekende) stoffen opduiken in ons water die de gezondheid kunnen schaden of op andere manieren tot problemen kunnen leiden. De consultants zijn door het ministerie gevraagd om het onderwerp en de werkgroep ‘opkomende stoffen’ te helpen om meer positie te geven en zichtbaarder in de watersector te maken. Vanuit de ambtelijke organisatie merken we veel onrust en zorgen over hoe de aanpak van PFAS. De maatregelen die nu gepland zijn hebben te weinig impact en zullen niet zorgen voor een afname van PFAS. De ambtenaren hebben meerdere malen geprobeerd het probleem bij de bestuurders aan te kaarten, maar tot op heden is hier geen gehoor aan gegeven. De bestuurders lijken de urgentie niet te voelen.
Hoe vergroot je het urgentiebesef bij bestuurders? Welke stappen zou jij nemen om het ervoor te zorgen dat er extra/betere maatregelen worden genomen?
BAM is het grootste bouwbedrijf van Nederland en heeft hoge ambities en strenge targets op het gebied van duurzaamheid. Wij zien een groeiende behoefte aan duurzaam bouwen in onze markten. Opdrachtgevers en de markt eisen steeds meer van ons dat wij verantwoordelijkheid nemen voor zowel sociale als ecologische duurzaamheid. Ons productleiderschap is essentieel om schaalbare, duurzame oplossingen te kunnen bieden. Levenscyclusoplossingen bieden een kans om de voetafdruk van het bedrijf te verkleinen. Duurzaamheid wordt een belangrijke voorwaarde voor groei. Al deze wereldwijde uitdagingen en ontwikkelingen zijn van invloed op de bouwsector. Wij willen in de sector het voortouw nemen om een sociaal en ecologisch duurzame omgeving te creëren. Wij hebben de wereldwijde uitdagingen en ontwikkelingen op het gebied van wetgeving, klanten en de bouwsector geanalyseerd. De afgelopen jaren zijn veel stappen gezet om de duurzame doelen te halen, maar richting 2030 is een verdere versnelling nodig, hier gaan jullie ons mee helpen!
Als bedrijven willen floreren in de 21e eeuw, staan zij voor fundamentele transformaties. Bij Been Management Consulting begeleiden wij bedrijven op het gebied van sustainability, change en performance. Hierbij staat een blijvende positieve impact voor organisatie, de mens en de wereld centraal.
Tijdens onze sessie nemen een aantal collega’s van Been Management Consulting je mee in de wereld van consultancy. Je komt meer te weten over onze organisatie, het type projecten en de manier waarop we daarmee impact maken bij onze klanten doen. Daarnaast zal je in de rol van consultant treden door in teams te werken aan een interactieve case. Hierbij krijg je middels een fictieve case de kans om een bedrijfsstrategie te verduurzamen. Dit, zodat duurzaamheid écht verankerd wordt in het DNA van de organisatie!
Wil jij ook een positieve impact maken binnen de voedsel- en energietransitie? Dan zijn we benieuwd naar jou.
Bij Kiwa geloven we dat duurzaamheid de sleutel is tot een betere wereld. Ben jij een student of potentiële werknemer met interesse in duurzaamheid en rapportage? Kiwa nodigt je uit voor een boeiende workshop over de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en hoe deze de toekomst van duurzaamheidsrapportage vormgeeft.
Wat kun je onder andere verwachten?
– Introductie tot Kiwa: Leer meer over wie we zijn en onze rol in duurzaamheid.
– Uitleg CSRD: Ontdek de nieuwste eisen van de CSRD, wat dit betekent voor bedrijven en welke rol certificatie hierin speelt.
– Belang van een juiste DMA(Dubbele Materialiteitsanalyse) en controle hiervan.
– Interactief Matching Spel: Doe mee aan een leuk en leerzaam spel waarbij je certificeringen koppelt aan de juiste European Sustainability Reporting Standards (ESRS) thema’s.
Waarom deelnemen?
Deze workshop biedt een unieke kans om je kennis over duurzaamheidsrapportage te verdiepen en te ontdekken hoe Kiwa je kan ondersteunen in je carrière. Of je nu een student bent die op zoek is naar een (afstudeer) stage of een potentiële werknemer die geïnteresseerd is in duurzaamheid, deze workshop is voor jou!
Description of workshop follows –
Hi, we’re Nexio Projects – an international sustainability consultancy, providing organisations with the expert support they need to achieve their sustainability goals. Sustainability is at the heart of our organisation: We’ve been a certified B Corp since 2019, and we’re currently the highest-ranking B Corp Way consultancy firm in the Benelux region.Looking for a role where you can use your entrepreneurial spirit and ingenuity to tackle complex sustainability challenges? Want to work in an environment where your curiosity, purpose and positivity can thrive? Then you’ve come to the right place..
Pondera zet zich als bedrijf 100% in voor duurzame energie. In een snel veranderend energielandschap houden we ons niet alleen bezig met opwek maar ook met opslag, transport en conversie. Altijd al eens willen weten wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een duurzaam energieproject?
In deze workshop ga je aan de slag met een concrete opdracht uit ons dagelijks werk. Waar kan je duurzame energie gaan opwekken en hoe krijg je dat eigenlijk voor elkaar? Tijdens deze opdracht kom je alles tegen waar je rekening mee moet houden, van de verschillende belangen in de omgeving tot ruimtelijke uitdagingen en technische berekeningen.
Workshopbeschrijving volgt –
Stedin is een toonaangevend Nederlands energiebedrijf dat zich actief inzet voor duurzaamheid. Het bedrijf speelt een cruciale rol in de transitie naar een groene energievoorziening door te investeren in duurzame energiebronnen en slimme netwerken. Stedin bevordert de integratie van zonne- en windenergie, stimuleert energie-efficiëntie en ontwikkelt innovatieve technologieën voor een duurzamere toekomst. Door te investeren in slimme grids en het verminderen van de ecologische voetafdruk draagt Stedin bij aan een betrouwbaar, betaalbaar en milieuvriendelijk energiesysteem. Het bedrijf omarmt duurzaamheid als een integraal onderdeel van zijn missie om de energietransitie te leiden.
Gemeenschappelijke belangen bestaan niet – keuzes maken in complexe opgaven
Hoe maak je de juiste keuze als de ideale oplossing niet bestaat? Tijdens deze workshop ervaar je hoe je complexe maatschappelijke vraagstukken aanpakt. Je kruipt in de huid van een speler in een uitdagende casus, waarbij de ‘winst’ van de een vaak het ‘verlies’ van de ander is. Hoe maak je keuzes als gemeenschappelijke belangen niet bestaan.
Bij VPRC geloven we dat je alleen impact maakt als je weet in welke film je zit. Begrijp het toneel, zie wat er in de coulissen gebeurt en doorgrond de belangen achter de schermen.
In deze interactieve sessie leer je hoe je belangen in kaart brengt, scherpe keuzes maakt en bruggen slaat tussen tegenstellingen. Doe mee en ervaar hoe jij, ondanks alle complexiteit, duurzame beslissingen kunt nemen. Durf jij het aan? Schrijf je in!