Workshops

In een interactive online workshop van 60-90 minuten krijg jij een kijkje in de keuken van het bedrijf en wordt je gevraagd om mee te denken over een actueel vraagstuk van de organisatie.

Alle workshops vinden plaats tussen 10:30 – 12:00 uur. Je kunt deelnemen aan 1 workshop. Bij aanmelding kun je 3 voorkeuren aangeven. Een week voor de workshop krijg je bericht voor welke workshop je bent uitgenodigd.

Tijdens deze workshop vertellen 3 trainees (2 technisch trainees en 1 management trainee) wat Alliander nu doet en hoe het nu werkelijk is om bij Alliander te werken. In het traineeship van Alliander krijg je de kans om bij te dragen aan de energietransitie én te werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Maar eigenlijk nog het belangrijkste… Lukt het jou om te achterhalen wie de kabelknippende boeven zijn?

 

Antea Group is het thuis van trotse ingenieurs en adviseurs. Samen bouwen wij elke dag aan een veilige, gezonde en toekomstbestendige leefomgeving. Je vindt bij ons de allerbeste vakspecialisten van Nederland op het gebied van civiele techniek en ruimtelijke ordening. In onze projecten spelen vraagstukken rondom duurzaamheid, klimaatadaptatie, energietransitie een belangrijke rol. Tijdens de workshop leer je meer over het duurzaam inrichten van onze leefomgeving in de vorm van projectmanagement.

Wat ga je doen?
Op 19 februari ga je zelf aan de slag als adviseur of ingenieur van Antea Group. We starten met een introductie over Antea Group en leggen jullie vervolgens een probleemstelling voor over een van onze civieltechnische projecten, die natuurlijk alles te maken heeft met het thema duurzaamheid. Bij Antea Group staat samenwerking vanuit verschillende disciplines centraal. Daarom word je ingedeeld in projectroepen en krijg je als team de gelegenheid om bij alle betrokken partijen informatie in te winnen. Samen met je projectgroep vorm je een advies voor de opdrachtgever en hierover geef je een korte presentatie.

Onze passie is de kwaliteit van de leefomgeving duurzaam te verbeteren door waarde toe te voegen op sociaal, economisch en ecologisch vlak. Onze missie is ‘Improving quality of life’. Dit doen wij door te werken aan uitzonderlijke projecten en het geven van duurzame oplossingen aan onze klanten.

Arcadis is één van de grondleggers van de aanpak ‘Duurzaam GWW (Grond-, Weg,- en Waterbouw)’. Wij nemen jou mee in een uitdagend vraagstuk over duurzaamheid. Duurzaam GWW is een procesaanpak om duurzaamheid concreet te maken in projecten. Jij kruipt in de huid van een stakeholder en gaat verschillende belangen rondom duurzaamheid afwegen.

 

 

Ben je geïnteresseerd in hoe en waarom wij duurzaamheid toegankelijk en betaalbaar maken voor iedereen? Tijdens deze workshop vertellen we je meer over Lidl en duurzaamheid bij Lidl.

Daarnaast laten we jullie zelf nadenken over een vraagstuk die relevant is voor Lidl op het gebied van duurzaamheid en zijn we benieuwd naar jullie ideeën en inbreng rondom dit thema!

 

 

 

 

 

Waterstof wordt gezien als dé sleutel tot de energietransitie. Dit kleine molecuul kan gebruikt worden als brandstof in de mobiliteit, als grondstof dienen voor de industrie en wellicht komt het over 10 jaar uit ons gasfornuis.

Maar is dit beeld realistisch en kan groene waterstof op korte termijn onderdeel worden van de verduurzaming van Nederland? Bij ENGIE werken we aan dit vraagstuk om te ontdekken of het past in ons aanbod van duurzame energielevering en technische dienstverlening. In onze workshop ga jij aan de slag als business developer en vertellen we je alles over jouw duurzame kansen binnen ENGIE.

 

Waterschap HHNK heeft voor 2025 als doelstelling om energie- en CO2 neutraal te zijn. Een ambitie die bijdraagt aan het tegengaan van klimaatverandering. We zien voor de komende jaren een andere uitdaging steeds groter worden: een toenemende grondstoffenbehoefte door onder meer een groeiende wereldbevolking en een aarde die uitgeput raakt. Hierdoor moeten we efficiënter met onze grondstoffen omgaan en bouwen aan circulariteit. HHNK levert met de terugwinning van grondstoffen uit afvalwater een bijdrage aan de circulaire economie en wil hier meer op gaan inzetten. Ook hebben de waterschappen in 2017 het Grondstoffenakkoord getekend.

Tijdens de workshop ga je aan de slag met een casus over het onderwerp circulaire economie. Je krijgt de mogelijkheid om mee te denken in oplossingsrichtingen voor HHNK op dit thema. Wil jij meer weten over het werk van HHNK als waterschap en water als onderdeel van circulaire economie en duurzaamheid? Schrijf je dan in voor onze workshop!

www.hhnk.nl

Altijd al eens willen weten wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een wind- of zonnepark? In deze workshop voer je in groepen een haalbaarheidsstudie uit voor wind- en zonneparken, in een specifieke regio in Nederland. Het doel is om geschikte locaties voor duurzame energie te vinden, terwijl je rekening houdt met de verschillende belangen en ruimtelijke uitdagingen.

De energietransitie zorgt voor significante veranderingen in het landschap en het woonmilieu. Het wordt daardoor steeds belangrijker dat de ruimtelijke en sociale aspecten in duurzame energieprojecten, zoals wind- en zonneparken, worden meegewogen. Met deze workshop verken je dat proces.

 

Natuurlijk vind jij duurzaamheid heel belangrijk! Dan is water jouw product. Schoon en voldoende, zowel in de natuur als om te drinken. Dat is waar jij samen met 1800 collega’s aan mag werken in Amsterdam. Wij bieden uitdagende innovatieve projecten. Meer informatie over de workshop volgt.

 

 

 

 

 

 

 

Verbindt, Verbetert, Verduurzaamt. Dat is de missie van ProRail! Tijdens deze workshop nemen we je graag verder mee in wie we zijn, wat we doen en lichten we specifiek de laatste pijler Verduurzaamt verder uit! Hoe zorgen we ervoor dat het reizen van mensen en goederen in Nederland en Europa duurzamer wordt? En hoe maakt ProRail mobiliteit per spoor nog duurzamer?

Ben jij benieuwd naar ProRail, dé spoorinfrastructuurbeheerder van Nederland en wil jij verder mee worden genomen in onze wereld, de nieuwste innovaties en denk je graag mee over hoe de spoorsector nóg duurzamer kan? Schrijf je dan in en we maken graag kennis met je tijdens de workshop. Tijdens de workshop ga jij aan de slag met het duurzamer maken van één van de treinstations in Nederland.

 

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van het land, waaronder ook alle terreinen van Defensie.  Een belangrijke opgave is het verduurzamen van deze terreinen. Niet eenvoudig, omdat ze vaak bestaan uit allerlei soorten vastgoed, zoals kazernes, schietbanen en omliggende (natuur)gronden. Om deze opgave te realiseren staat de samenwerking met de omgeving en de markt staat hoog op de agenda. Dit vraagt om een slimme en integrale aanpak, waarin alle duurzaamheidsthema’s een belangrijke plek hebben.

Wil jij weten hoe dat er in het echt aan toe gaat, met welke spelers je te maken hebt én of jouw eigen ideeën over verduurzaming goed in deze case passen? Kom dan naar onze workshop en laat je horen!

 

Voel jij je tijdens je studie ook weleens een ‘’speelbal’’ van je omgeving? Het kan soms lastig zijn om je te realiseren dat je weldegelijk zelf invloed hebt op je omgeving, maar dat dat een keuze is die actie vraagt. Tijdens deze workshop zullen we jullie een aantal oefeningen uit laten voeren en handvatten aanreiken waardoor meer invloed hebt op het bereiken wat je zelf zou willen.

Ons doel is om als lerend netwerk samen de energietransitie te versnellen. Onze vertrouwde leeromgeving zorgt voor een maximale persoonlijke ontwikkeling op het gebied van energiekennis en vaardigheden en de gewenste groei naar professional. Ons ontwikkelprogramma is toegankelijk voor transitieversnellers en externe jonge talenten.

 

 

AB InBev is ’s werelds grootste brouwer. We brengen mensen samen voor een betere wereld. Door onze toewijding aan het brouwen van het beste bier met de beste ingrediënten. Door merken en ervaringen die mensen bij elkaar brengen. En door onze toewijding om boeren, retailers, ondernemers en gemeenschappen te helpen groeien. We bouwen aan een bedrijf dat lang meegaat. Niet alleen voor dit decennium.. Maar voor de komende 100 jaar.

Doe met ons mee, en kom meer te weten over onze droom als ’s werelds toonaangevende brouwer voor een duurzamere toekomst en daag ons uit met jouw ideeën tijdens de case!