Workshops

 

In een interactieve workshop van 60-75 minuten krijg jij een kijkje in de keuken van het bedrijf en wordt je gevraagd om mee te denken over een actueel vraagstuk van de organisatie.

Alle workshops zitten vol! Je kan je niet meer aanmelden voor een workshop, nog wel voor de bedrijvenmarkt.


Met duurzaamheid als kernpunt bij alles wat wij doen, streven wij naar een maximale impact om de kwaliteit van leven te verbeteren. De oplossingen die we ontwikkelen zijn gericht op belangrijke maatschappelijke uitdagingen rondom veerkracht, plaatsen en mobiliteit. Door gebruik te maken van data en technologie hebben we de mogelijkheden en diensten om te voldoen aan de eisen van de klant, gedreven door wereldwijde trends zoals verstedelijking, klimaatverandering, digitalisering, veranderende verwachtingen van belanghebbenden en mogelijk onvoorziene gebeurtenissen. Tijdens de workshop gaan we jullie uitdagen om mee te denken over de implementatie van duurzaamheid in één van onze Arcadis projecten. Doe jij met ons mee?

 


Tijdens deze workshop leer je meer over hoe je vanuit Frisse Blikken kunt werken binnen het thema duurzaamheid en gaan we aan de slag met jouw personal why. We hebben allemaal een reden om ’s ochtends op te staan en deze workshop helpt jou inzoomen op jouw reden. Door een aantal interactieve oefeningen – gebaseerd op de Golden Circle theorie van Simon Sinek – helpen we jou met het vinden van jouw personal why en hoe je deze kunt inzetten om bij te dragen aan een duurzamere wereld.

 

Ben je geïnteresseerd in hoe en waarom wij duurzaamheid toegankelijk en betaalbaar maken voor iedereen? Tijdens deze workshop vertellen we je meer over Lidl en duurzaamheid bij Lidl. Daarnaast laten we jullie zelf nadenken over een vraagstuk die relevant is voor Lidl op het gebied van duurzaamheid en zijn we benieuwd naar jullie ideeën en inbreng rondom dit thema! Nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze workshop tijdens het Sustainability Career Event! Wie weet spreken we elkaar daar.


Wat houdt het werk van een adviseur eigenlijk in? In deze workshop gaan we in op de theorie over adviseren en ervaar je deze rol door middel van een casus uit de praktijk. Je leert een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt als adviseur en leert hoe je die toepast. De casus staat in het teken van het verduurzamen van organisaties. Jullie duiken in de organisatie van de politie, één van onze opdrachtgevers. Zo geven we een beeld van ons werk bij OchtendMensen!

 


Altijd al eens willen weten wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een wind- of zonnepark? In deze workshop voer je in groepen een haalbaarheidsstudie uit voor wind- en zonneparken, in een specifieke regio in Nederland. Het doel is om geschikte locaties voor duurzame energie te vinden, terwijl je rekening houdt met de verschillende belangen en ruimtelijke uitdagingen. De energietransitie zorgt voor significante veranderingen in het landschap en het woonmilieu. Het wordt daardoor steeds belangrijker dat de ruimtelijke en sociale aspecten in duurzame energieprojecten, zoals wind- en zonneparken, worden meegewogen. Met deze workshop verken je dat proces.

 


Verbindt, Verbetert, Verduurzaamt. Dat is de missie van ProRail! Hoe zorgen we ervoor dat het reizen van mensen en goederen in Nederland en Europa duurzamer wordt? En hoe maakt ProRail mobiliteit per spoor nog duurzamer? Tijdens deze workshop nemen we je graag verder mee in wie we zijn, wat we doen en ga je aan de slag met het duurzamer maken van één van de treinstations in Nederland. Ben jij benieuwd naar ProRail, dé spoorinfrastructuurbeheerder van Nederland en wil jij verder mee worden genomen in onze wereld? Schrijf je dan nu in voor de workshop.


Duurzame oplossingen, voor nu en in de toekomst, met twee project voorbeelden: Hoe help je bedrijven bij de uitdagingen die er zijn bij de energietransitie in de gebouwde omgeving? En hoe adviseer je bij de keuze voor duurzame en circulaire materialen? Tijdens de workshop willen wij jou graag laten zien hoe SGS Search in de dagelijkse praktijk bovenstaande vragen beantwoord aan de hand van enkele uitgevoerde projecten op het gebied van energiebesparing en verduurzaming van de maakindustrie. Om jullie een goed beeld te geven van de werkzaamheden gaan we graag met jullie in discussie over het gasloos verwarmen van Nederland en een circulaire textielsector. Zie jij een toekomst voor jezelf in het verduurzamen van Nederland? Schrijf je dan snel in voor deze workshop van SGS Search!

 

Besluiten nemen is leuk als je weet wat je wilt. Nu je aan het einde van je studie op zoek wil gaan naar een baan, zal je nog meer bewust besluiten moeten nemen. Wat wil ik gaan doen? Wat voor bedrijf? Vragen komen naar voren. Hoe pak ik mijn oriëntatie aan? Hoe zet ik mijn vermogen in voor een duurzaam Nederland? In deze interactieve workshop krijg je een steak preview in het ontwikkelprogramma van Talent voor Transitie. Aan de hand van enkele voorbeelden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en een aantal management technieken zie je hoe je in een complexe situatie besluiten behapbaar kan maken. Je krijgt ook informatie over hoe wij TvT’ers begeleiden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en welke mogelijkheden wij bieden aan startende professionals. Bij Talent voor Transitie krijgt het talent van nu een vliegende start voor de energie van morgen.

 

The workshop consists of an economic case study in the energy sector. Specifically, a case will be addressed concerning the heat transition in Rotterdam. It’s not easy for the municipality to come up with a broadly supported plan, mainly because many different parties are involved in the energy transition. Each with their own interests. The municipality has hired Ecorys as an independent advisor to help them form their strategy. The case is focused on the stakeholder consultation phase after Ecorys had finished with their modelling and will now start the dialogue with key stakeholders. In the workshop, you will play the role of one key stakeholder, varying from consultant (Ecorys) to client (municipality of Rotterdam), and from energy company to housing corporation. From that position you will experience the dynamics of a multi-criteria case in a complex stakeholder environment.

 

Nederland moet van het aardgas af in 2050. Wij hebben als organisatie voor onszelf het doel gesteld om de transitie van gas naar duurzame alternatieven te versnellen. Een uitdagende taak omdat er al met de warmte transitie genoeg facetten zijn waar rekening mee gehouden dient te worden. In deze workshop gaan we aan de slag met een casus waarbij we ons focussen binnen één gebied in Amsterdam. Je maakt kennis met de diverse alternatieven die er zijn voor gas en de criteria waar deze alternatieven aan moeten voldoen. Wij laten je kennismaken met interessante inzichten uit de praktijk, en vragen je mee te denken en samen de keuzes te maken die onze toekomst bepalen. Workshop programma Introductie: – Problemen uit de praktijk – Warmte tool als oplossing Uitleg opdracht – Verschillende uitkomsten van de warmte tool doorlopen, binnen een gebied in Amsterdam – Selectiecriteria aanreiken en zelf open criteria bedenken – Analyseren en beargumenteren van de keuzes als advies aan de gemeente – In groepjes aan de gang met de opdracht Uitkomsten bespreken – Elk groepje doorloopt zijn keuzematrix en brengt zijn advies uit – Ruimte voor een reflectie en discussie ronde Afsluiting – Onze expert leggen uit waarom een warme advies wel of niet toepasbaar is in de praktijk.